Pestofylt kylling surret i bacon med epler og løk

Lagde dette kjapt til middag senest i går. Min samboer lagde eplekake i helgen og det var et par epler til over som jeg tenkte kunne tas i bruk. Jeg har derfor ikke pinjekjerner på bildene under da dette var en kjapp middagstanke på stedet.

Dette bruker jeg for 2-3 personer:

Kylling lårfileter 600g/ 2-4 Kyllingfileter
1pk bacon 
2 røde eple, i båter
1 løk (best med rødløk), i båter 
1/2 boks pesto
2ss Pinjekjerner (kan sløyfes)
Balsamico vineddik (kan sløyfes)
Salt
Pepper
Timian (helst frisk) 
Smør og olje til steking 
(jeg bruker margarin & kokosolje)

Fremgangsmåte:
Del kyllingfiletene på midten og fyll med pesto. Bruker du lårfileter legger du bare to fileter oppå hverandre med pesto imellom da de er mindre i størrelse. Surr 1-2 skiver bacon rundt det fylte kyllingfiletet og stikk gjerne en tannstikker på hver ende av baconet. 
Stek kyllingene på middels varme i olje til baconet er gyllent på alle sider. Legg kyllingbitene på en smurt/sprayet ildfast form. 
Fres løken i ca 1/2-1ts margarin til den er blank og delvis myk. Ha i eplebåtene etter et par minutter og la det surre litt sammen med løken. 
Legg så løken og eplene oppi den ildfaste formen med kyllingene.
Dryss pinjekjerner over om du bruker det. Kvern over litt salt og pepper og avslutt med litt fersk eller tørket timian. 
Vineddik kan man ha over før servering om man vil.

Legg den ildfaste formen inn i forbarmet ovn på 200grader i ca 13-15min avhengig av størrelse på kyllingene.

Ps. Jeg liker best å bruke lårfileter da både meg og samboer liker det best. 


Serverte dette med ris og hjemmesyltet agurk og kål med litt finhakket chilli.
Lagde også litt bernaisesaus ved siden av.













 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristina Nguyen

Kristina Nguyen

22, Bergen

Kategorier

Arkiv

hits