Plommepai

Plommesesongen er snart over, men om du har noen plommer kan du alltids lage denne enkle paien som jeg pleier å lage med plommene fra min mors hage. Serverer paien med deilig Piano vaniljesaus. Pisket krem er også et alternativ.

Dette bruker jeg for en normal paiform: 

Bunn
100g vanilje kesam
60g myk margarin
2,5dl hvetemel
1dl melis

Fyll
1-1/2L plommer u stein delt i 2 (m/u skall)
2 egg
2dl matfløte 
1,5dl sukker
2ts vaniljesukker

Fremgangsmåte: 
Smuldre opp margarin med mel og bland deretter i melis og kesam. Kna alt sammen til en fin og smidig deig. Kjevle deigen som en rund pizza og kle den over en paiform. Bruk en gaffel og prikk deigen før du legger den inn i en forvarmet ovn på 200grader og forsteker den i ca 10min. Ta den ut og avkjøl. 

Legg plommene tett i tett ved siden av hverandre over hele paibunnen og dryss litt sukker over. Pisk deretter sammen resten av ingrediensene og hell det over plommene. Legg paien inn i ovnen igjen og stek den ferdig på 180grader i ca 45min.

 


 
 
 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristina Nguyen

Kristina Nguyen

22, Bergen

Kategorier

Arkiv

hits