hits
HER KAN DU FINNE ENKLE OPPSKRIFTER PÅ HVERDAGSMAT, HELGEMAT OG TIL OG MED BAKST

Søtpotetpure

 • Publisert: 12.10.2016, 17:20
 • Kategori: Tilbehør
 • Denne her slår aldri feil til biff eller andre kjøttretter. Den har lenge vært en favoritt blant alle jeg har servert den til. Både enkel og rask å lage med noen få småknep og tips. Søtpotetpure minnes veldig om kålrabistappe da det nesten lages på samme måte, men har en litt søtere smak pga søtpoteten.

  Dette trenger du til 2-3 personer

  4 store søtpoteter i ca samme str
  1/2-1dl kremfløte (avhengig av str på potetene)
  ca 1-2ss mykt smør (avhengig av str på potetene)
  salt
  pepper

  Tips & Knep: 
  For å få en myk og fin søtpotet raskt uten å koke den timesvis kan du så enkelt som å finne frem en gaffel og stikke hull jevnt over hele søtpoteten. Etter å ha gjort dette på alle potetene som skal tas i bruk, legger du dem på langs ved siden av hverandre på et fat og legger det i microen. La de varmes opp i microen på normal varme i ca 8min før du tar de ut og snur de. Så skal de inn igjen i 8min til. Tiden kommer an på hvor stor søtpoteten er, men man merker når den er myk nok. 


  Fremgangsmåte: 

  Bruker du min metode på å koke søtpotetene kan du skjære dem i to når de er tatt ut av microen og fått kjølt seg litt ned. Bruk en spiseskje og grav ut alt innholdet i en bolle og mos det litt mer med en potetmoser eller gaffel om du ikke har en moser. Hell så i fløten og tilsett deretter smøret og rør godt til du har fått en fin pure/stappe. Ta gjerne litt og litt i om gangen så du ikke plutselig har en pure som er helt løs suppeaktig. Smak til med salt og pepper. 


  Servert med oksestek, gulrøtter og rødvinssaus. Nye bilder kommer etterhvert.

   

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar