Gulrotkake m/ ostekrem

Ingredienser:

Kake
2-3 gulrøtter
(ca 4dl ferdig revet)
2 egg
1 1/2 dl sukker
4ss smeltet smør
1dl melk
3dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel

Ostekrem
125g kremost naturell (Snøfrisk)
60g smør, romtemperert 
4dl melis
2ts vaniljesukker
PS. Legg litt av revet gulrøtter til siden til å pynte med om ønskelig. 

 

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen på 175grader.
Riv gulrøtter på det grove på råkostjernet. 
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Eggedosisen er stiv nok når du kan skrive "Ole" med eggedosis som renner ned fra vispene, slik at O´en står igjen når
e-en er ferdigskrevet. Tilsett smør og melk uten å røre. Sikt på hvetemel, bakepulver og kanel. Bruk en slikkepott og bland alt lett til en klumpfri røre. Rør deretter forsiktig inn revne gulrøtter til slutt. 
Hell røren i en smurt og eventuelt sprayet rund form, 22-24cm. Stek kaken i forvarmet ovn på 175grader på nederste rille i ca 40min.
La formen stå noen minutter før du hvelver kaken på en rist, og avkjøl. 

Ha melis, vaniljesukker og smør sammen i en bolle og visp sammen. Ha deretter kremosten oppi og visp videre til du har fått en glatt, fin og fyldig ostekrem. Smør kremen over den avkjølte kaken og dryss litt revet gulrøtter over igjen. 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits