hits
HER KAN DU FINNE ENKLE OPPSKRIFTER PÅ HVERDAGSMAT, HELGEMAT OG TIL OG MED BAKST

Tykke saftige burgere m/ krydret potetbåter

 • Publisert: 20.10.2016, 09:40
 • Kategori: Kjøttdeig
 • Jeg og min samboer liker å stå på kjøkkenet sammen og lage middag iblant når vi får tid, og i går var jeg så heldig å få litt hjelp med stekingen av burgerkjøttet! Endte med et meget saftig og godt måltid med to fornøyde sjeler! Oppskriften under er beregnet for 2-4 personer avhengig av tykkelse og størrelse på burgerkjøttet som lages.

  Ingredienser:

  400g kjøttdeig av storfe
  3-5 krm salt&pepper (kvern)
  1/3ts cayennepepper
  1/3ts chillipulver
  1/3ts hvitløkspulver
  1/4 løk, finhakket
  1 egg


  5-6 poteter m/skall
  2-3ss olje
  Valgfritt krydder

   

  Fremgangsmåte:

  Finhakk løken. Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett alle krydre, løk og egget. Kjør lett i en foodprocessor om du har det, ellers bruk hender eller en potetmoser for å få knadd alt godt sammen. Pass på å ikke presse og kna altfor mye da dette kan gjøre kjøttet altfor kompakt og vil ende opp tørr og hard enn tykk og saftig. Form til 2-4 baller og trykk dem til passe flate. Husk at kjøttet minsker ved steking. Stek på middels høy varme i ca 8min på hver side avhengig av tykkelse. Meg og min samboer laget 2 ganske tykke burgere.

  Tips. Om du har lyst kan du også ha i noen tynne løkskiver i ved siden av burgerene ved steking og få deilig frisk sprøstekt løk som tilbehør. Har du cheddarost kan du også legge det over burgerkjøttet ca 1-2min før det er ferdig.

  Del potetene i båter og ha dem oppi en brødpose/matpose. Hell oppi ca 2ss olje. Rist det sammen i posen så oljen fordeles over alle potetbåtene. Krydre oppi posen med gode mengder krydder. Jeg brukte havsalt, sort pepper, cayennepepper, paprikapulver, hvitløkspulver, dill og basilikum. Rist posen godt igjen før du heller det utover i en ildfast form. Stek i forvarmet ovn på 225grader i 30-40min.

  PS. Salat og valgfritt tilbehør. Vi brukte strimlet isbergsalat, tomatskiver, syltede agurker og eget sprøstekt løk. Til dressing hadde jeg sterk kebabdressing, søtsennep og serverte bernaisesaus til potetene ved siden av. Min samboer tror jeg hadde ketchup eller kebabdressing og en mer grov type sennep.

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar