hits
HER KAN DU FINNE ENKLE OPPSKRIFTER PÅ HVERDAGSMAT, HELGEMAT OG TIL OG MED BAKST

Vietnamesisk stekt ris (Mammas oppskrift)

 • Publisert: 28.06.2017, 23:48
 • Kategori: Asiatisk
 • Dette er en meget enkel og supergod rett som kan både nytes alene, eller med tilbehør som vårruller osv. Oppskriften har jeg lært av min mor, og nå kan du også lære den! 

  OBS. I denne oppskriften er det brukt et asiatisk krydder som heter Umami Seasoning (bilde under) og fås kjøpt på de lokale Global Food og andre utenlandske butikkene for ca 50kr (1kg pose). De asiatiske pølsene fåes også kjøpt på noen av disse butikkene og kalles Chinese Sausage, men er litt mer sjeldent. Man kan derfor bruke kun bogskinke. 

  Oppskriften er til 4-6 personer. 

  Ingredienser:

  6 egg
  1/2 pose tint amerikansk grønnsaksblanding
  1 boks bogskinke
  4 små asiatiske pølser, Lap Xuong
  (kan bruke både skinke & pølser, eller en av delene)
  4 fedd hvitløk
  Kokt ris som ikke er for bløt, mengde etter eget ønske
  2ts Umami Krydder
  2 klyper sukker
  1 klype salt
  1-2ss soyasaus
  Pepper
  Olje

  PS. På bildene under har jeg kun brukt asiatisk pølse og krysset bogskinken, men fremgangsmåten er beskrevet inkludert.  

   

  Fremgangsmåte:

  Visp sammen 4 egg i en skål. Halver mengden ut i stekepannen og stek eggene i supertynne skiver i to omganger i litt olje. Legg så eggeskivene oppå hverandre og skjær i tynne firkantede flak. 
  Stek de asiatiske pølsene hel på en panne uten olje, men i en skvett vann. pølsene vil utvide seg og bli bedre da. Skjær så pølsene i små terninger og stek dem enda en gang. Skjær bogskinken i små terninger og stek dem til de får en fin gyllen skorpe. 

  Finhakk hvitløken og fres det i en god mengde olje til det begynner å bli gyllent. Legg det over på et lite fat. 
  Ha den ferdigkokte risen i stekepannen der oljen fra hvitløken fortsatt er. Bland risen godt og ha i krydder og sojasaus. Stek risen mens du blander videre. 
  ha oppi den stekte hvitløken igjen og bland.

  Visp de 2 gjenstående eggene i en liten skål. Hell røren over risen og bland kjappt så egget ikke klumper seg og risen holder seg skilt og løst. 
  Om risen ikke er løs nok kan man tilsette enda 1 vispet egg. Stek til risen begynner å tørke litt ut. Smak til med mer krydder og soyasaus om nødvendig.
  Ha i den tinte amerikanske blandingen. Bland godt. Ha i pølsene og bogskinken. Bland godt. Ha i eggeflakene. Bland videre i noen få minutter.

  Server med agurk og tomatskiver eller salat med sojasaus på siden! 
   

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar