hits
HER KAN DU FINNE ENKLE OPPSKRIFTER PÅ HVERDAGSMAT, HELGEMAT OG TIL OG MED BAKST

Vietnamesiske Vårruller (Mammas oppskrift)

 • Publisert: 29.06.2017, 00:16
 • Kategori: Asiatisk
 • Denne oppskriften gir ca 20-30 vårruller. Jeg bruker som oftest de mellomstore 50pk vårrullpapirene som fåes kjøpt på Global Food. 

  Ingredienser:

  1pk vårrullpapir 
  2 kyllingkjøttdeig 
  2-3 store gulrøtter
  1 løk
  2 egg
  1/2-1pk glassnudler
  2ss Umami Krydder
  1ts salt
  PS. En håndfull tørket kinesisk svartsopp om du får tak i det. (dried black fungus)

  Fremgangsmåte:

  Skrell gulrøttene og riv dem på et rivjern på den siden som gir mellomstore strimler. Ha det så i en bolle og klem ut all gulrotsaften og tørk over med kjøkkenpapir eller la det stå i en sil og bli tørt. Skjær løken i fine strimler eller hakk den i store fine biter. 
  Har du fått tak i tørket kinesisk svartsopp kan du bløtlegge det i noen minutte så det mykner, så skjære de opp i strimler om de ikke er det fra før.
  Ha kjøttdeigen i en bolle og ha i alle grønnsaker og krydder. Bland godt. Ha så i eggene 1 om gangen. Blir det for bløtt holder det med kun 1 egg. Bland godt. 

  TIPS. Hvis du lurer på om du har krydret godt nok eller om smaken er som vil, kan du ta en full teskje med kjøttdeigmassen på et lite fat og kjøre det i microen i ca 15-20sekunder til det er "gjennomstekt". Så kan du smake deg frem til den kjøttsmaken du blir fornøyd med. 

  Når alt er ferdig og blandet kan du begynne å rulle vårrullene. Papiret skal ligge med en av spissene mot deg selv. Du plasserer så enkelt og greit ca 1 full-toppet spiseskje kjøtt i midten av papiret. Bretter spissen som er nærmest deg over kjøttet, bruker fingrene og trykker det litt stramt inn mens du bretter så det blir en stram og fin form. Så bretter du begge sidene inn beint med spissene mot midten. Pensle den siste spissen på toppen med litt egg og rull vårrullen stramt videre slik en vårrull skal se ut. 

  Du kan enten frityrsteke vårrulene eller steke dem i ovnen. Jeg vil anbefale å frityrsteke dem i olje for best resultat og smak. 
  Hvis du frityrsteker dem, skal de ligge og godte seg i den forvarmet oljen til de begynner å flyte. Da er de ferdig og klar.
  Legg dem gjerne over på rist med kjøkkenpapir under så oljen ikke drypper overalt. 
  Skal du steke dem i ovnen kan du ha ovnen på ca 180-200grader og steke dem til de er gyllen og sprø på toppen. Ca.20-30minutter. 

  BILDE KOMMER.

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar