Vietnamesisk marinerte svinekoteletter

Dette er en oppskrift jeg også har fått av min kjære mor. Denne retten pleide min mor å servere da jeg bodde hos henne og ville ha en mer "norsk" middag.
Hun kokte faste poteter, brokkoli og lagde bernaisesaus til dette. Enkelt og godt!
Her er den typiske "norsk-krydret" koteletten blitt erstattet med en mer asiatisk marinade for å gi retten en litt mer spennende vri. Mariner gjerne dagen/natten før for at smaken virkelig skal trekke inn. 

Oppskriften er til 2 koteletter. 

Ingredienser:

2 koteletter
1ss sukker
1/2ts umami krydder
1/2ts salt
6-7 hvitløksfedd
litt pepper
Smør/Margarin til steking

Fremgangsmåte: 

Vask kotelettene med litt salt og tørk dem så tørr. Skrell hvitløksfeddene og skvis dem flat med feks. siden på en kniv til de begynner å revne litt.
Bland alle ingrediensene i en skål/dyp tallerken. Gni marinaden godt inn i kotelettene en etter en og la det ligge i skålen og godte seg minst 3timer eller over natten i kjøleskapet. 

Ha en god klatt med smør i stekepannen. Vent til smørboblene har lagt seg stille og legg på kotelettene med hvitløkene oppå/rundt.
Stek på høy varme i ca 2-3minutter på hver side. Ta pannen vekk fra platen og sett lokk over. La kotelettene ligge under lokk i ca 6minutter for å bli gjennomstekt. 

TIPS. Hell stekeskyen oppi bernaisesausen for ekstra god smak! 

BILDE KOMMER!
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits