Brasiliansk Ris

Denne oppskriften lagde jeg for første gang for noen måneder tilbake, etter å ha smakt den fra min brasilianske veninne Viviane, som også jobber som kokk! Ikke rart risen ble en million ganger bedre!
 

Ingredienser:

6dl ris
Halv middels stor kjele med vann
1/4 løk
2 hvitløksfedd
1 1/2ss aromat
1ts (toppet) salt
2 gulrøtter, raspet
2 laurbærblader
Olje til steking

 

Fremgangsmåte:

Kok opp vannet i den middels store kjelen. 
Finhakk løk og hvitløk. Rasp gulrøttene. Fres løk, hvitløk og gulrøtter på høy varme i god mengde olje til det blir gyllent og mykt i en annen middels stor kjele.
Ha i den ukokte risen og bland sammen med krydder. Ha i laurbærblader. Fres til alt begynner å sette seg litt fast. 
Hell så over det kokende vannet fra den andre kjelen og kok opp underveis. Rør litt så all risen rundt om i kjelen ligger under vann. Ha lokk over og skru ned varmen på lav varme. La det stå i ca 15-20minutter. Bland godt og server! 

 





 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits