hits
HER KAN DU FINNE ENKLE OPPSKRIFTER PÅ HVERDAGSMAT, HELGEMAT OG TIL OG MED BAKST

Brasiliansk Ris

  • Publisert: 29.06.2017, 00:52
  • Kategori: Tilbehør
  • Denne oppskriften lagde jeg for første gang for noen måneder tilbake, etter å ha smakt den fra min brasilianske veninne Viviane, som også jobber som kokk! Ikke rart risen ble en million ganger bedre!
     

    Ingredienser:

    6dl ris
    Halv middels stor kjele med vann
    1/4 løk
    2 hvitløksfedd
    1 1/2ss aromat
    1ts (toppet) salt
    2 gulrøtter, raspet
    2 laurbærblader
    Olje til steking

     

    Fremgangsmåte:

    Kok opp vannet i den middels store kjelen. 
    Finhakk løk og hvitløk. Rasp gulrøttene. Fres løk, hvitløk og gulrøtter på høy varme i god mengde olje til det blir gyllent og mykt i en annen middels stor kjele.
    Ha i den ukokte risen og bland sammen med krydder. Ha i laurbærblader. Fres til alt begynner å sette seg litt fast. 
    Hell så over det kokende vannet fra den andre kjelen og kok opp underveis. Rør litt så all risen rundt om i kjelen ligger under vann. Ha lokk over og skru ned varmen på lav varme. La det stå i ca 15-20minutter. Bland godt og server! 

     

    Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar