Aioli

Denne aiolien faller i smak hos de fleste. Jeg pleier som oftest å lage en god del og ha det i en krukke i kjøleskapet til brødskiven. Jeg pleier også å bruke den som dipp til f.eks pasta og stekt kyllingfilet med brokkoli, topping på pizza eller annet. 

Ingredienser:

1 pakke/pose ekte majones
1 boks rømme
8-10 hvitløksfedd
1 eggeplomme
litt salt og pepper

Jeg liker også å ha i et par dråper sitronsaft for mer smak, men dette er ikke høyest nødvendig. 
 

Fremgangsmåte:

TIPS. Fjern gjerne stilkene som ligger i midten fra hvitløksfeddene. (Bilde under)
Dette kan du gjøre hver gang du vil bruke hvitløk i maten, men er redd for å få hvitløksånde! 

Finhakk hvitløksfedd. Bland alt sammen i en liten bolle/skål. Sett i kjøleskapet i 30-45minutter. Den smaker best om den står over natten i kjøleskapet. 
Hvis du liker majonessmaken godt, kan du godt smake deg frem ved å tilsette 1/4 pose til med majones! Ellers kan du smake deg frem med mer salt!

PS. Under på et  av bildene kan du se hva jeg en gang serverte det med. Jeg hadde toppet aioli-skålen med hakket persille!





 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits