hits
HER KAN DU FINNE ENKLE OPPSKRIFTER PÅ HVERDAGSMAT, HELGEMAT OG TIL OG MED BAKST

Hjemmelaget Rabarbrasaft

 • Publisert: 29.06.2017, 01:36
 • Kategori: Drikke
 • I går var vi så heldig her i Bergen å få fult sol og sommervær. Enda mer heldig var vi hjemme hos meg hvor det vokser rabarbra i bakhagen som vi kan kutte og ta direkte med oss inn. Denne gangen ble det en supergod og kald rabarbrasaft på en solfylt dag! 

  Denne oppskriften gir ca 0,5L ublandet saft.

  Ingredienser:

  1kg rabarbra
  300g sukker
  1/4 sitron 
  3,5dl vann
  1 sileklede/vaskepose?

  Fremgangsmåte:

  Kok opp vannet i en stor gryte. Kok opp rabarbraene i passelige store biter og ha det i det kokende vannet. La det koke i ca 10-15minutter til rabarbraene er blitt myke og oppløst i tynne tråder. Rør litt og legg gryten til side. 
  Legg silekleden/vaskeposen oppi en mindre gryte og brett åpningen rundt kanten på gryten. Sil all rabarbraen og saften fra den andre gryten over den lille gryten. Vær obs på at dette er varmt. Om du har problemer med å få silt og klemt ut all saften fra silkekledet/vaskeposen, kan du bruke en potetmoser og mose på silkekledet/vaskeposen så all saften får rent ut. 

  Nå har du den fine rødrosa ferdigsilte saften i den lille gryten. Sett den på platen og kok opp mens du heller oppi sukkeret og rører. Skvis sitron oppi. Rør til all sukkeret er smeltet og saften er tyknet litt. Bruk baken på en spiseskje eller en slikkepott til å fjerne skumm fra toppen underveis. 
  La saften stå og kjøle ned og hell det så på flaske! Jeg brukte en 0,5L glassflaske som er kjøpt på Europris! 


   

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar