hits
HER KAN DU FINNE ENKLE OPPSKRIFTER PÅ HVERDAGSMAT, HELGEMAT OG TIL OG MED BAKST

Gigantiske Sjakkruter-kjeks

 • Publisert: 29.06.2017, 02:06
 • Kategori: Kjeks
 • Disse gigantiske og supergode kjeksene lagde jeg for første gang julen 2016, og tro meg de ble en like stor suksess både hos store og små!

  Ingredienser:

  250g hvetemel
  100g melis
  180g myk margarin
  2ts vaniljesukker
  1ss kakao

  Fremgangsmåte: 

  Bland samme hvetemel og melis. Smuldre i margarinet og kna alt sammen. Anbefaler å kna med hendene og ikke maskin, da deigen kan fort bli for tørr og begynne å smuldre så det blir vanskelig å få i kakao og vaniljesukker. 

  Fordel deigen i to nesten like store deler i to boller. Ha vaniljesukker i den ene bollen med mest og kakao i den andre. Kna alt sammen godt i begge boller. 
  Trill deigen ut i to lange stenger, en vanilje og en kakao. Kutt dem opp slik at det blir flere stenger og plasser dem ved siden av og oppå hverandre slik at det dannes et sjakkbrett når man ser på fra siden. Du kan også trille den lyse deigen i 5 kortere stenger og den mørke i 4 og begynne å sette det sammen så det får sjakkbrettet som på bildet under. Når du har plassert alle stenger på og oppå hverandre og fått trykket det sammen til en lang og fin rektangulær deig, kan du enten legge den som den er inn i kjøleskapet, eller gjøre som jeg vanligvis gjør for at det sitter bedre sammen. jeg pakker den rektangle deigen godt inn i plastfolie, trykker alle sider godt ned på benkeplaten for å forme den bedre, og setter den så inn i kjøleskapet. Den skal stå på kjøl i ca 30minutter. 

  Skjær deigen i ca 1/2 cm tykke skiver og legg på et stekebrett med bakepapir under. Stek midt i forvarmet ovn på 175grader i ca 20minutter. Avkjøl på rist.

   

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar