hits
HER KAN DU FINNE ENKLE OPPSKRIFTER PÅ HVERDAGSMAT, HELGEMAT OG TIL OG MED BAKST

Asiatisk kyllingklubber med honning

 • Publisert: 29.06.2017, 15:08
 • Kategori: Kylling
 • Denne marinaden passer til både kyllingvinger, kyllingklubber etc. Til og med svinekjøtt på spyd! Den er godt egnet for både middagsretter, tapas eller rett og slett til sofakosen en lørdags kveld! 

  Oppskriften er til 4 personer.

  Ingredienser:

  1,5kg kyllingklubber
  1dl soyasaus
  1dl hoisinsaus
  0,5dl flytende honning
  4 finhakket hvitløksfedd
  2ss revet ingefær
  sesamfrø eller valmuefrø
  (I denne oppskriften har jeg brukt valmuefrø)

  TIPS. Om du kun har fast honning hjemme, kan du likevel lage denne retten. Legg litt av honningen i en skål og kjør den på noen sekunder i microen til den har fått en passe flytende konsistens. IKKE vannflytende. 

  Fremgangsmåte:

  Bland sammen soyasaus, hoisinsaus, honning, finhakket hvitløk og revet ingefær i en brødpose. Ha oppi kyllingklubbene, knyt posen og rist/vend på posen så marinaden får blandet seg godt med kyllingene og dekket alle. La kyllingen ligge i marinaden i minst 1 time, helst over natten for at smaken skal sette seg skikkelig.

  Legg folie eller bakepapir på et dypt stekebrett og hell ut de marinerte kyllingklubbene sammen med marinadesaften fra posen. Stek i midten i forvarmet ovn på 200grader i ca 30 minutter. Snu klubbene underveis så alle blir jevnt stekt.
  Du kan strø over med sesamfrø eller valmuefrø rett etter du har tatt kyllingklubbene ut av ovnen og de fortsatt ligger på stekebrettet. Server gjerne med ris!
   

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar