hits
HER KAN DU FINNE ENKLE OPPSKRIFTER PÅ HVERDAGSMAT, HELGEMAT OG TIL OG MED BAKST

Hvitvinsdampede Blåskjell

  • Publisert: 29.06.2017, 15:40
  • Kategori: Fisk
  • Denne retten er superenkel og tar deg kun 10-15 minutter å lage. Funker også perfekt som forrett til enkelte retter!
    Oppskriften er til 4 personer.


    Ingredienser:

    2kg blåskjell
    2dl hvitvin (jeg bruker riesling)
    6 finhakket hvitløksfedd
    4 finhakket sjalottløk
    6ss olje (oliven?)
    2ss hakket persille
    1 sitron

    Fremgangsmåte:

    Skyll blåskjellene godt under kaldt vann. Finhakk hvitløk og sjalottløk og fres det sammen med olje i en stor gryte. Ha oppi blåskjell, deretter hvitvin og bland godt. Skjær 1 sitron i to eller flere skiver og legg dem oppi gryten. Bland om du vil, men det er ikke nødvendig. 
    Legg lokk på og la det dampe i ca 10-15 minutter til skjellene har åpnet seg. Fjern sitronene. 
    Server med hakket persille på toppen og gjerne ferske sitronskiver for ekstra smak!






     

    Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar