Hvitvinsdampede Blåskjell

Denne retten er superenkel og tar deg kun 10-15 minutter å lage. Funker også perfekt som forrett til enkelte retter!
Oppskriften er til 4 personer.


Ingredienser:

2kg blåskjell
2dl hvitvin (jeg bruker riesling)
6 finhakket hvitløksfedd
4 finhakket sjalottløk
6ss olje (oliven?)
2ss hakket persille
1 sitron

Fremgangsmåte:

Skyll blåskjellene godt under kaldt vann. Finhakk hvitløk og sjalottløk og fres det sammen med olje i en stor gryte. Ha oppi blåskjell, deretter hvitvin og bland godt. Skjær 1 sitron i to eller flere skiver og legg dem oppi gryten. Bland om du vil, men det er ikke nødvendig. 
Legg lokk på og la det dampe i ca 10-15 minutter til skjellene har åpnet seg. Fjern sitronene. 
Server med hakket persille på toppen og gjerne ferske sitronskiver for ekstra smak!






 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits