hits

Karamellisert kylling med chilli / Gà kho ớt

 • Publisert: 08.03.2018, 16:10
 • Kategori: Asiatisk
 • I denne oppskriften kan du fint bruke hvilke som helst del av kyllingen. Enten det er en hel rå kylling kappet opp i mindre biter, eller rå kyllingvinger/klubber og oppkuttet kyllinglår. Hos oss varierer det etter hva vi har liggende i frysen, og som oftest er det kylllingklubber. Oppskriften er beregnet for to til tre personer, så mengde på kylling taes også utifra hvor mye hver enkelt spiser. Jeg bruker en middels stor kjele til dette. Retten serveres best med ris og evt noe frisk salat/agurk.

  Ingredienser:

  Kylling
  4-5 hvitløksfedd
  2ss sukker
  1 klype salt
  1ts umami krydder
  3ss fiskesaus
  2 ferske chilli
  litt pepper
  f.eks chilli explosion eller annen tørket chilli (kan sløyfes)
  salt til vasking
  sukkerkulør for farge

  Fremgangsmåte:

  Vask kyllingbitene godt i salt og la det tørke før du legger dem i en bolle eller skål. Finhakk hvitløk og ha oppi med kyllingen. Ha oppi sukker, umami, salt, pepper og evt tørket chillipulver. Bland alt godt sammen med kyllingbitene. Ha litt og litt sukkerkulør oppi og bland til du får en mørkere "bbq-saus" aktig farge på kyllingen. La det stå og marinere seg i 15-30 minutter. 

  Hell alt over i en kjeke og kok opp. La kyllingkjøtte trekke seg litt sammen før du skrur ned varmen og smaker til med mer krydder om nødvendig. 
  La det stå og trekke på middels svak varme i 15-20 minutter til kyllingen begynner å bli ferdig. Legg de to ferske chilliene oppi de siste minuttene. Ønsker du mer chillismak kan du også bruke en skje og skvise litt i chillien oppi kjelen så chillisaften og frø detter litt ut. La det koke på svak varme til nesten all væsken er vekk.
  Server med ris!

   

  BILDE KOMMER.

   

 • Publisert: 08.03.2018, 16:10
 • Kategori: Asiatisk
 • 0 kommentarer
 • Vietnamesiske Vårruller (Mammas oppskrift)

 • Publisert: 29.06.2017, 00:16
 • Kategori: Asiatisk
 • Denne oppskriften gir ca 20-30 vårruller. Jeg bruker som oftest de mellomstore 50pk vårrullpapirene som fåes kjøpt på Global Food. 

  Ingredienser:

  1pk vårrullpapir 
  2 kyllingkjøttdeig 
  2-3 store gulrøtter
  1 løk
  2 egg
  1/2-1pk glassnudler
  2ss Umami Krydder
  1ts salt
  PS. En håndfull tørket kinesisk svartsopp om du får tak i det. (dried black fungus)

  Fremgangsmåte:

  Skrell gulrøttene og riv dem på et rivjern på den siden som gir mellomstore strimler. Ha det så i en bolle og klem ut all gulrotsaften og tørk over med kjøkkenpapir eller la det stå i en sil og bli tørt. Skjær løken i fine strimler eller hakk den i store fine biter. 
  Har du fått tak i tørket kinesisk svartsopp kan du bløtlegge det i noen minutte så det mykner, så skjære de opp i strimler om de ikke er det fra før.
  Ha kjøttdeigen i en bolle og ha i alle grønnsaker og krydder. Bland godt. Ha så i eggene 1 om gangen. Blir det for bløtt holder det med kun 1 egg. Bland godt. 

  TIPS. Hvis du lurer på om du har krydret godt nok eller om smaken er som vil, kan du ta en full teskje med kjøttdeigmassen på et lite fat og kjøre det i microen i ca 15-20sekunder til det er "gjennomstekt". Så kan du smake deg frem til den kjøttsmaken du blir fornøyd med. 

  Når alt er ferdig og blandet kan du begynne å rulle vårrullene. Papiret skal ligge med en av spissene mot deg selv. Du plasserer så enkelt og greit ca 1 full-toppet spiseskje kjøtt i midten av papiret. Bretter spissen som er nærmest deg over kjøttet, bruker fingrene og trykker det litt stramt inn mens du bretter så det blir en stram og fin form. Så bretter du begge sidene inn beint med spissene mot midten. Pensle den siste spissen på toppen med litt egg og rull vårrullen stramt videre slik en vårrull skal se ut. 

  Du kan enten frityrsteke vårrulene eller steke dem i ovnen. Jeg vil anbefale å frityrsteke dem i olje for best resultat og smak. 
  Hvis du frityrsteker dem, skal de ligge og godte seg i den forvarmet oljen til de begynner å flyte. Da er de ferdig og klar.
  Legg dem gjerne over på rist med kjøkkenpapir under så oljen ikke drypper overalt. 
  Skal du steke dem i ovnen kan du ha ovnen på ca 180-200grader og steke dem til de er gyllen og sprø på toppen. Ca.20-30minutter. 

  BILDE KOMMER.

 • Publisert: 29.06.2017, 00:16
 • Kategori: Asiatisk
 • 0 kommentarer
 • Vietnamesisk stekt ris (Mammas oppskrift)

 • Publisert: 28.06.2017, 23:48
 • Kategori: Asiatisk
 • Dette er en meget enkel og supergod rett som kan både nytes alene, eller med tilbehør som vårruller osv. Oppskriften har jeg lært av min mor, og nå kan du også lære den! 

  OBS. I denne oppskriften er det brukt et asiatisk krydder som heter Umami Seasoning (bilde under) og fås kjøpt på de lokale Global Food og andre utenlandske butikkene for ca 50kr (1kg pose). De asiatiske pølsene fåes også kjøpt på noen av disse butikkene og kalles Chinese Sausage, men er litt mer sjeldent. Man kan derfor bruke kun bogskinke. 

  Oppskriften er til 4-6 personer. 

  Ingredienser:

  6 egg
  1/2 pose tint amerikansk grønnsaksblanding
  1 boks bogskinke
  4 små asiatiske pølser, Lap Xuong
  (kan bruke både skinke & pølser, eller en av delene)
  4 fedd hvitløk
  Kokt ris som ikke er for bløt, mengde etter eget ønske
  2ts Umami Krydder
  2 klyper sukker
  1 klype salt
  1-2ss soyasaus
  Pepper
  Olje

  PS. På bildene under har jeg kun brukt asiatisk pølse og krysset bogskinken, men fremgangsmåten er beskrevet inkludert.  

   

  Fremgangsmåte:

  Visp sammen 4 egg i en skål. Halver mengden ut i stekepannen og stek eggene i supertynne skiver i to omganger i litt olje. Legg så eggeskivene oppå hverandre og skjær i tynne firkantede flak. 
  Stek de asiatiske pølsene hel på en panne uten olje, men i en skvett vann. pølsene vil utvide seg og bli bedre da. Skjær så pølsene i små terninger og stek dem enda en gang. Skjær bogskinken i små terninger og stek dem til de får en fin gyllen skorpe. 

  Finhakk hvitløken og fres det i en god mengde olje til det begynner å bli gyllent. Legg det over på et lite fat. 
  Ha den ferdigkokte risen i stekepannen der oljen fra hvitløken fortsatt er. Bland risen godt og ha i krydder og sojasaus. Stek risen mens du blander videre. 
  ha oppi den stekte hvitløken igjen og bland.

  Visp de 2 gjenstående eggene i en liten skål. Hell røren over risen og bland kjappt så egget ikke klumper seg og risen holder seg skilt og løst. 
  Om risen ikke er løs nok kan man tilsette enda 1 vispet egg. Stek til risen begynner å tørke litt ut. Smak til med mer krydder og soyasaus om nødvendig.
  Ha i den tinte amerikanske blandingen. Bland godt. Ha i pølsene og bogskinken. Bland godt. Ha i eggeflakene. Bland videre i noen få minutter.

  Server med agurk og tomatskiver eller salat med sojasaus på siden! 
   

 • Publisert: 28.06.2017, 23:48
 • Kategori: Asiatisk
 • 0 kommentarer