hits

Torsk i folie

  • Publisert: 08.03.2018, 12:01
  • Kategori: Fisk
  • Denne enkle oppskriften er en av favoritt fiskerettene som blir hyppig spist hjemme hos oss både av store og små. Det er ikke noe typisk presis mengde på oppskriften enn at man selv beregner x-antall torskeblokker og grønnsaker til per person etter ønske.

    OBS. Du kan evt servere kokte poteter ved siden av eller skjære dem i tynne skiver og legge dem sammen med resten av ingrediensene i folien. 
    TIPS. Er potetene skivet og stekt sammen i folie er det ikke nødvendig med en spesiell saus ved siden av da det allerede er marinert og kokt sammen med smøret. Serverer du f.eks med kokte poteter ved siden av som jeg av og til gjør, passer hjemmelaget eggesmørsaus ypperlig til! 

    Ingredienser:

    torskeblokker
    purre
    gulrot
    margarin
    salt
    pepper
    evt. poteter

    Fremgangsmåte: 

    Vask, skrell og skjær purre og gulrot (evt.poteter) i tynne skiver. Finn frem folie og klipp til passe "pakkestørrelse" for hver torskeblokk.
    Fordel gulrøtter og evt poteter på hver folie-bit, legg en torskeblokk oppå og deretter purren. Avslutt med en fin klatt med margarin på toppen av torskeblokken, godt kvernet salt og pepper,  og pakk alt forsiktig inn i folien, porsjonsvis. 
    Plasser foliepakkene ved siden av hverandre på et stekebrett og stek på 200*C i ca 30-40 minutter. 

  • Publisert: 08.03.2018, 12:01
  • Kategori: Fisk
  • 0 kommentarer
  • Hvitvinsdampede Blåskjell

  • Publisert: 29.06.2017, 15:40
  • Kategori: Fisk
  • Denne retten er superenkel og tar deg kun 10-15 minutter å lage. Funker også perfekt som forrett til enkelte retter!
    Oppskriften er til 4 personer.


    Ingredienser:

    2kg blåskjell
    2dl hvitvin (jeg bruker riesling)
    6 finhakket hvitløksfedd
    4 finhakket sjalottløk
    6ss olje (oliven?)
    2ss hakket persille
    1 sitron

    Fremgangsmåte:

    Skyll blåskjellene godt under kaldt vann. Finhakk hvitløk og sjalottløk og fres det sammen med olje i en stor gryte. Ha oppi blåskjell, deretter hvitvin og bland godt. Skjær 1 sitron i to eller flere skiver og legg dem oppi gryten. Bland om du vil, men det er ikke nødvendig. 
    Legg lokk på og la det dampe i ca 10-15 minutter til skjellene har åpnet seg. Fjern sitronene. 
    Server med hakket persille på toppen og gjerne ferske sitronskiver for ekstra smak!






     

  • Publisert: 29.06.2017, 15:40
  • Kategori: Fisk
  • 0 kommentarer
  • Fiskepudding med hvit saus

  • Publisert: 19.10.2016, 13:03
  • Kategori: Fisk
  • Oppskriften er til ca 2-3 personer:

    1pk fiskepudding (400g)
    4-5 poteter (selvberegnet mengde)
    3-4 gulrøtter raspet grovt

    Hvit saus
    2 1/2 ss hvetemel
    5dl melk
    2ss margarin
    1/2 ts salt
    1/4 ts muskat
     

    Fremgangsmåte: 

    Visp sammen melet og litt av melken i en tykkbunnet kjele. Hell i resten av melken og tilsett margarinen. Rør godt mens sausen koker opp. Kok på svak varme i ca 5min. Ha i salt og muskat.

    Skjær fiskepuddingen i små terninger og varm den i sausen i noen minutter. Skrell potetene og kok dem i ca 15min. Skrell gulrøttene og rasp dem grovt.
    Server varmt med raspet gulrøtter på siden.

  • Publisert: 19.10.2016, 13:03
  • Kategori: Fisk
  • 0 kommentarer