hits

Baconsurret Ytrefilet med saltbakte poteter

 • Publisert: 29.06.2017, 02:47
 • Kategori: Indre/Ytrefilet
 • Denne retten kan serveres med mye, men jeg serverer som oftest med saltbakte poteter, stekt sjampignon med sjalottløk i margarin og jegersaus med stekesky, oppkuttet kantarell og sjampignon. Også godt med tyttebærsyltetøy som tillegg. Oppskrift på saltbakte poteter finner du HER!

  Ingredienser, Ytrefilet:

  1pk ytrefilet (med eller u/krydret)
  Selvvalgt krydder 
  Olje
  10-14 tynne baconskiver
  1/2 boks pesto 
  tannpirkere

  Fremgangsmåte:

  Jeg pleier som oftest å marinere eller krydre kjøttet natten før så det får trekt skikkelig inn i kjøttet til dagen etter. Det jeg har brukt av krydder til bildene under er bl.a aromat, hvitløk, timian, maldon havsalt, cayennepepper, chilli explosion og olivenolje.

  Skjær fileten i to eller tre like store deler. Skjær igjen på midten, men kun til fileten er dobbel så stor og dobbel så tynn. Trykk filetene til litt flatere skiver med håndflaten og smør over hele med pesto. Rull filetene sammen som en rullekake. Plasser baconskiver på langs under hverandre på et skjærebrett så det vil dette en hel ferdigrullet filet. Legg fileten på baconet og rull baconet rundt som en rullekake igjen. Feste baconet til kjøttet med tannpirkere på langs. Gjør dette med alle filetene. 

  Ha en liten klatt smør på en stekepannen. Stek filetene på høy varme i ca 1-2 min på hver siden til baconet har fått en svak gyllen farge. Ha dem over i en ildfast form og sett dem i midten på en forvarmet ovn på 180grader i ca 30 minutter. La det stå i ca 10 minutter før du skjærer dem i tykke skiver og serverer. 
   

 • Publisert: 29.06.2017, 02:47
 • Kategori: Indre/Ytrefilet
 • 0 kommentarer