hits

Kristinas Bixit-kake

  • Publisert: 18.03.2018, 21:58
  • Kategori: Kake
  • Etter hyppig forespørsel, setter jeg meg endelig ned for å skrive oppskriften til denne høyt elskede kaken. Ideen begynte med at jeg en sommerdag for ca 2 år siden hadde kakesug samtidig som jeg hadde et par pakker med Bixit kjeks liggende. Derifra kom jeg frem til at litt ostekrem ville ha smakt himmelsk... og vell gikk den ene tanken til den andre. Til slutt endte jeg opp med både ostekrem, sjokolademousse, daim, frukter og bær! Minner om oreokake vell og merke.

    OBS. For laktosefri versjon av kaken, trykk HER. Merk at denne kommer uten daimbiter.

    Ingredienser:

    Bunn
    1pk/300g Bixit kjeks original, hakket
    100g smeltet margarin

    Ostekrem
    200-225g Snøfrisk Original
    2 1/2 dl melis
    3 dl kremfløte
    2-3 Bixit kjeks, hakket 

    Sjokolademousse
    2pk Toro sjokolademousse 
    4dl Melk
    1pk Daim Sjokolade, hakket
    (Du kan også kjøpe pakken inkl daimbiter, men det blir mindre knasende)

    Topp
    Bixit kjeks, smuler
    Jordbær
    Sjokolade

    Fremgangsmåte:

    Lag bunnen først. Hakk kjeksene til en ikke så altfor smulete blanding, da dette kan føre til en veldig kompakt bunn. Hell i smeltet margarin i to omganger mens du blander det sammen. Ha kjeksblandingen over i en rundt kakeform og press det til en fin og flat bunn. Legg kakeformen i kjøleskap.

    Så kan du begynne med å lage ostekremen. Pisk kremfløte til krem i en bolle. Ha snøfrisk i en annen bolle og bland inn melis litt og litt til du får en glatt og silkemyk krem og bland så dette forsiktig sammen med pisket krem til du får en lett og luftig ostekrem. Ta kakeformen ut av kjøleskapet og smør ca 2/3 av ostekremen over kakebunnen. Strø de hakkede kjeksbitene på toppen. Sett kakeformen tilbake inn i kjøleskapet og la det stå i ca 20-30 minutter.

    Ha sjokolademousse-pulveret i en bolle og tilsett melk. Pisk til den begynne å bli mer fast. Rør oppi daimbitene og pisk gjerne litt til. Ta kakeformen ut av kjøleskapet igjen og smør sjokolademoussen over ostekremen. Legg formen tilbake i kjøleskapet og la det stå 30 minutter. 
    Avslutt med å smøre resten av ostekremen over sjokolademoussen igjen og la kaken stå 4+ timer i kjøleskapet eller helst over natten. 

    For topping kan du velge selv hvordan du vil pynte. Personlig liker jeg best med bixit smuler, jordbær og knuste sjokoladebiter. Jeg synes også at den lille syrlige smaken av jordbær hjelper til å nøytralisere søtsmaken litt så det ikke blir for mektig og søtt. 


    LYKKE TIL! 

     

  • Publisert: 18.03.2018, 21:58
  • Kategori: Kake
  • 0 kommentarer
  • Laktosefri Bixit-kake

  • Publisert: 08.03.2018, 15:10
  • Kategori: Kake
  • Dette er en laktosefri vri av Bixit-kaken min som jeg absolutt elsker. Kaken har falt i smak hos alle jeg har servert den til og jeg ble derfor også spurt om å lage den til en dåpsfest i fjor sommer, men laktosefri pga enkelte gjester. Ingrediensene fra originalen er byttet ut med laktosefri produkter og er desverre uten daimbiter, men smaker likevel himla godt! Så denne er til dere laktoseintoleranse kakemonstre som vil kose dere ekstra godt! :)

    OBS. For bilde og original oppskrift, trykk HER.

    Ingredienser:

    Sjokolademousse
    100g mørk sjokolade 70%
    3 egg
    100-150g sukker

    Ostekrem
    250g Philadelphia kremost laktosefri
    150g melis
    3dl laktosefri kremfløte

    Bunn
    250g Bixit Laktosefri
    80g Melkefritt smør

    Fremgangsmåte:

    Lag bunnen. Smelt smøret og ha kjeks og smør i en foodprosessor/blender. Kjør til kjeksene er knust og alt er godt blandet. Har du ikke en kjøkkenmaskin kan du knuse kjeksene manuelt og blande det sammen med smøret. 
    Legg en 24cm kakeformring på et serveringsfat og press kjeksblandingen ned i ringen. Ikke press så alt for hardt da bunnen derfra kan bli alt for kompakt og ende opp superhard. Sett inn i kjøleskapet.

    Lag ostekrem. Visp sammen kremost og melis i en bolle. Visp kremfløten i en annen bolle. Vend alt forsiktig sammen. Smør forsiktig 2/3 av ostekremen utover den avkjølte kjeksbunnen. Sett tilbake i kjøleskapet mens du gjør sjokolademoussen klar.

    Bland eggeplommene med sukkeret. Smelt sjokoladen i vannbad. Bland den smeltede sjokoladen oppi egg og sukkerblandingen. 
    Visp eggehvitene stive, bland så dette inn i resten av blandingen til en fin mousse.
    Smør sjokolademoussen forsiktig over ostekremen på kaken. Avkjøl videre i 10-15 minutter og smør deretter resten av ostekremen på toppen av sjokolademoussen igjen. Kaken settes tilbake på kjøl i et par timer før servering.

    TIPS. Om du har litt ekstra sjokolade (mørk 70%) sjokolade liggende, kan du sette den kaldt så den blir ekstra hard og deretter raspe den. Dette kan brukes som pynt og strøes over hele kaketoppen for en penere "look". 

     

  • Publisert: 08.03.2018, 15:10
  • Kategori: Kake
  • 0 kommentarer
  • Kokostopper

  • Publisert: 29.06.2017, 02:20
  • Kategori: Kake
  • Disse kokostoppene er nesten helt lik de man får kjøpt på butikken, bare mye mye bedre fordi det er hjemmelaget! Og alle vet at hjemmelaget er ALLTID best!

    Ingredienser: 

    50g smør
    2 egg
    1dl sukker
    200g kokos

    Fremgangsmåte:

    Smelt smøret i en kjele og la det avkjøle. 
    Pisk sammen egg og sukker, men ikke til eggedosis. Ha oppi det avkjølte smøret og kokosen. Rør godt sammen og la det stå og svelle i ca 15 minutter. 
    Du kan enten bruke en spiseskje og lage passe store topper og legge det på et stekebrett med bakepapir, eller du kan gjøre som jeg vanligvis gjør. Jeg kjøper små mini-muffinsformer og fyller disse istedet da det ser penere og søtere ut. Spesielt til spesielle anledninger som feks jul! 
    Stek i midten i forvarmet ovn på 175grader i ca 15 minutter. De er ferdig når tuppen er begynt å bli litt gyllen. La dem avkjøle helt ut på platen før du serverer eller putter dem i krukker.




     

  • Publisert: 29.06.2017, 02:20
  • Kategori: Kake
  • 0 kommentarer
  • Sjokoladestenger

  • Publisert: 19.10.2016, 15:17
  • Kategori: Kake
  • Ingredienser:

    200 g sukker
    200 g smør
    1 egg
    300 g hvetemel
    2 ts bakepulver
    2 ss kakao
    4 ts vaniljesukker

    Framgangsmåte:

    Smør og sukker røres hvitt. Tilsett egg og deretter alt det tørre. Kna alt sammen til en fin deig og trill den til lange fingertykke pølser. 
    Del pølsen i 2-4 mindre pølser og legg dem på et smurt steikebrett eller med bakepapir på. Trykk pølsene ned til flate stenger og pensle over med egg.
    Pynt med perlesukker/hakkede mandler. 

    Stek på midterste rille i forvarmet ovn på 200 ºC til de får en fin lysebrun farge. Skjæres opp når de fortsatt er myke og varme. Avkjøles på rist.
    Stengene vil bli mer fast i konsistensen etterhvert som dem blir avkjølt.



    Ps. Oppskrift på Oboykaker på bildet over kan du finne HER eller under kategorien Kake.

  • Publisert: 19.10.2016, 15:17
  • Kategori: Kake
  • 0 kommentarer
  • Gulrotkake m/ ostekrem

  • Publisert: 19.10.2016, 12:51
  • Kategori: Kake
  • Ingredienser:

    Kake
    2-3 gulrøtter
    (ca 4dl ferdig revet)
    2 egg
    1 1/2 dl sukker
    4ss smeltet smør
    1dl melk
    3dl hvetemel
    1 1/2 ts bakepulver
    1 1/2 ts kanel

    Ostekrem
    125g kremost naturell (Snøfrisk)
    60g smør, romtemperert 
    4dl melis
    2ts vaniljesukker
    PS. Legg litt av revet gulrøtter til siden til å pynte med om ønskelig. 

     

    Fremgangsmåte:

    Forvarm ovnen på 175grader.
    Riv gulrøtter på det grove på råkostjernet. 
    Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Eggedosisen er stiv nok når du kan skrive "Ole" med eggedosis som renner ned fra vispene, slik at O´en står igjen når
    e-en er ferdigskrevet. Tilsett smør og melk uten å røre. Sikt på hvetemel, bakepulver og kanel. Bruk en slikkepott og bland alt lett til en klumpfri røre. Rør deretter forsiktig inn revne gulrøtter til slutt. 
    Hell røren i en smurt og eventuelt sprayet rund form, 22-24cm. Stek kaken i forvarmet ovn på 175grader på nederste rille i ca 40min.
    La formen stå noen minutter før du hvelver kaken på en rist, og avkjøl. 

    Ha melis, vaniljesukker og smør sammen i en bolle og visp sammen. Ha deretter kremosten oppi og visp videre til du har fått en glatt, fin og fyldig ostekrem. Smør kremen over den avkjølte kaken og dryss litt revet gulrøtter over igjen. 
     

  • Publisert: 19.10.2016, 12:51
  • Kategori: Kake
  • 0 kommentarer