hits

Lasagne med gulrøtter

 • Publisert: 08.03.2018, 12:31
 • Kategori: Kjøttdeig
 • Dette er en oppskrift jeg lærte meg da jeg gikk på ungdomskolen for over 10 år siden. Og tro det eller ei, så er den fortsatt en favoritt!

  Ingredienser:
  2-4 personer

  Kjøttsaus
  2 løk, finhakket
  400g kjøttdeig
  2ss olje
  2 gulrøtter, skrell og del i biter
  1 boks tomatpure
  2dl vann
  2ts oregano
  2ts timian
  1ts muskat
  1ts salt
  1ts pepper

  Hvit saus
  4ss margarin
  6 strøkne ss hvetemel
  10dl melk
  salt, pepper, muskat
  250g revet ost
  ca 16 pastaplater

  Fremgangsmåte:

  Forvarm stekeovn på 200*C.
  Lag kjøttsausen. Stek løk og kjøttdeig i olje i en stekepanne. Tilsett oppdelt gulrøtter, tomatpure og vann. La sausen koke i 6-8 minutter. Smak til med krydder.
  Lag hvit saus. Smelt margarin i en kjele, ha i litt og litt av hvetemelet mens du visper. Spe på ca 2dl melk mens du fortsatt visper vekk alle klumper. Kok opp. Spe med resten av melken i to omganger og rør videre. Smak til med salt, pepper og muskat. Tilsett litt under halvparten av osten og rør til sausen har fått en fin tykkelse samtidig som den er klumpfri. 
  Finn frem den ildfaste formen. Legg kjøttsaus, hvit saus og pastaplater lagvis. Avslutt md hvis saus og dryss over resten av osten. 
  Stekes på nederste rille på 200*C til overflaten er gyllen og pastaplatene møre, ca 35-40 minutter.

  (bilde kommer)

 • Publisert: 08.03.2018, 12:31
 • Kategori: Kjøttdeig
 • 0 kommentarer
 • Tykke saftige burgere m/ krydret potetbåter

 • Publisert: 20.10.2016, 09:40
 • Kategori: Kjøttdeig
 • Jeg og min samboer liker å stå på kjøkkenet sammen og lage middag iblant når vi får tid, og i går var jeg så heldig å få litt hjelp med stekingen av burgerkjøttet! Endte med et meget saftig og godt måltid med to fornøyde sjeler! Oppskriften under er beregnet for 2-4 personer avhengig av tykkelse og størrelse på burgerkjøttet som lages.

  Ingredienser:

  400g kjøttdeig av storfe
  3-5 krm salt&pepper (kvern)
  1/3ts cayennepepper
  1/3ts chillipulver
  1/3ts hvitløkspulver
  1/4 løk, finhakket
  1 egg


  5-6 poteter m/skall
  2-3ss olje
  Valgfritt krydder

   

  Fremgangsmåte:

  Finhakk løken. Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett alle krydre, løk og egget. Kjør lett i en foodprocessor om du har det, ellers bruk hender eller en potetmoser for å få knadd alt godt sammen. Pass på å ikke presse og kna altfor mye da dette kan gjøre kjøttet altfor kompakt og vil ende opp tørr og hard enn tykk og saftig. Form til 2-4 baller og trykk dem til passe flate. Husk at kjøttet minsker ved steking. Stek på middels høy varme i ca 8min på hver side avhengig av tykkelse. Meg og min samboer laget 2 ganske tykke burgere.

  Tips. Om du har lyst kan du også ha i noen tynne løkskiver i ved siden av burgerene ved steking og få deilig frisk sprøstekt løk som tilbehør. Har du cheddarost kan du også legge det over burgerkjøttet ca 1-2min før det er ferdig.

  Del potetene i båter og ha dem oppi en brødpose/matpose. Hell oppi ca 2ss olje. Rist det sammen i posen så oljen fordeles over alle potetbåtene. Krydre oppi posen med gode mengder krydder. Jeg brukte havsalt, sort pepper, cayennepepper, paprikapulver, hvitløkspulver, dill og basilikum. Rist posen godt igjen før du heller det utover i en ildfast form. Stek i forvarmet ovn på 225grader i 30-40min.

  PS. Salat og valgfritt tilbehør. Vi brukte strimlet isbergsalat, tomatskiver, syltede agurker og eget sprøstekt løk. Til dressing hadde jeg sterk kebabdressing, søtsennep og serverte bernaisesaus til potetene ved siden av. Min samboer tror jeg hadde ketchup eller kebabdressing og en mer grov type sennep.

 • Publisert: 20.10.2016, 09:40
 • Kategori: Kjøttdeig
 • 0 kommentarer