hits

Svin med gulrøtter i søt gulrotsaus

  • Publisert: 08.03.2018, 15:47
  • Kategori: Koteletter
  • Denne oppskriften lærte jeg faktisk på matkanalen på tv for en god stund tilbake. Retten så så himla god ut der den ble laget midt ute i naturen av den flinke mannlige kokken at jeg bestemte meg for å prøve det ut selv kort tid etter. Og gjett om jeg gjorde rett i å teste det ut, for dette var både nytt, spennende og ikke minst utrolig smakfult. Har blitt servert en del ganger også i ettertid, hvor erter også har blitt lagt til. 

    Ingredienser:

    6ss sukker
    1klype salt
    10 stjerneanis
    Masse smør
    20 små knaskerøtter/snacksgulrot med blader
    vann

    4 svineloin eller koteletter
    salt
    pepper

    Fremgangsmåte:

    Finn frem en stor kjele. Dette for at dampen delvis skal forsvinne slik at det blir mindre vann når det koker. Legg knaskerøttene oppi kjelen og hell vann over. vannet skal såvidt dekke gulrøttene helt. Ha oppi sukkeret, salt, stjerneanis og masse smør (ca 2-3ss). Kok opp og la det koke ca 20-30 minutter på høy varme. Husk å snu gulrøttene 1-2 ganger underveis. 

    Gni svinekjøttet inn med salt og pepper og stek i olje på høy varme. Bruker du f.eks koteletter stekes disse ca 2min på hver side på høy varme, deretter settes pannen til side og koteletene hviles i ca 5 minutter til under lokk. 
    Ta ut gulrøttene fra sausen. 
    Anlegg svin og gulrøtter på tallerken. Kutt opp gulrotbladene og legg oppi gulrotsausen og bland litt. Server så med evt kokte poteter. 


    BILDE KOMMER.

     

  • Publisert: 08.03.2018, 15:47
  • Kategori: Koteletter
  • 0 kommentarer
  • Vietnamesisk marinerte svinekoteletter

  • Publisert: 29.06.2017, 00:35
  • Kategori: Koteletter
  • Dette er en oppskrift jeg også har fått av min kjære mor. Denne retten pleide min mor å servere da jeg bodde hos henne og ville ha en mer "norsk" middag.
    Hun kokte faste poteter, brokkoli og lagde bernaisesaus til dette. Enkelt og godt!
    Her er den typiske "norsk-krydret" koteletten blitt erstattet med en mer asiatisk marinade for å gi retten en litt mer spennende vri. Mariner gjerne dagen/natten før for at smaken virkelig skal trekke inn. 

    Oppskriften er til 2 koteletter. 

    Ingredienser:

    2 koteletter
    1ss sukker
    1/2ts umami krydder
    1/2ts salt
    6-7 hvitløksfedd
    litt pepper
    Smør/Margarin til steking

    Fremgangsmåte: 

    Vask kotelettene med litt salt og tørk dem så tørr. Skrell hvitløksfeddene og skvis dem flat med feks. siden på en kniv til de begynner å revne litt.
    Bland alle ingrediensene i en skål/dyp tallerken. Gni marinaden godt inn i kotelettene en etter en og la det ligge i skålen og godte seg minst 3timer eller over natten i kjøleskapet. 

    Ha en god klatt med smør i stekepannen. Vent til smørboblene har lagt seg stille og legg på kotelettene med hvitløkene oppå/rundt.
    Stek på høy varme i ca 2-3minutter på hver side. Ta pannen vekk fra platen og sett lokk over. La kotelettene ligge under lokk i ca 6minutter for å bli gjennomstekt. 

    TIPS. Hell stekeskyen oppi bernaisesausen for ekstra god smak! 

    BILDE KOMMER!
     

  • Publisert: 29.06.2017, 00:35
  • Kategori: Koteletter
  • 0 kommentarer