hits

Asiatisk crispy kylling

  • Publisert: 20.03.2018, 17:28
  • Kategori: Kylling
  • Dette er oppskrift på en smakfull asiatisk kyllingrett min mor har lært meg. Det finnes mange varianter av den innenfor den asiatiske kulturen, men her er vertfall en av min mor sine. Du kan spise kyllingvingene alene som tapas eller servere de med ris og noe frisk salat ved siden av. Kanskje litt soyasaus ved siden av om du føler for, men ellers er kyllingene smakfull fra før av. 


    Ingredienser:
    ca 15 kyllingvinger/klubber
    1/2ts umami krydder
    1/2ts sukker
    2ss fiskesaus
    2 hvitløksfedd
    2-3ss maisenna
    5ss olje for steking
    1ss salt til vasking
    (Om du ikke har maisenna kan du bytte det ut med potetmel eller hvetemel)
     

    Fremgangsmåte:

    Skyll kyllingvingene under kaldt vann. Gni inn saltet og vask dem. Skyll over med kaldt vann igjen og la vannet sile av en stund i et dørslag. Tørk evt kyllingvingene med litt kjøkkenpapir. 
    Ha sukker og hvitløksfedd i en morter og knus/skvis feddene sammen i sukkeret til de går i oppløsning.
    Ha fiskesaus, umamikrydder og hvitløken oppi en stor bolle. Hell kyllingvingene over i samme bolle og bland alt godt sammen. La det stå og få marinert seg fra 30 minutter til en time. 

    Ha kyllingvingene over i et dørslag igjen og sil av marinadesaften om nødvendig. Ha maisenna på et fat. Hold en og en kyllingvinge opp mens du bruker en skje til å strø melet over før du legger vingen over i stekepannen. Du kan også legge kyllingvingene over på et brett/fat og strø maisenna over på begge sider om du vil spare tid. Kyllingvingene stekes på middels høy varme til de får en gyllen farge og snus en gang. 
    MERK. Kyllingvingene bør ikke være for våte når du strør over melet da de vil bli mindre sprø.


    LYKKE TIL!

  • Publisert: 20.03.2018, 17:28
  • Kategori: Kylling
  • 2 kommentarer
  • Pitabrød med kylling og mangosalat

  • Publisert: 08.03.2018, 12:46
  • Kategori: Kylling
  • Under er en rask oppskrift på fyll til pitabrød og dressing. Jeg har også oppskrift på pitabrød laget fra bunnen av om det er ønskelig. Ellers vil jeg påstå at ferdiglaget pitabrød fra butikken smaker like godt til en travel dag!

    Ingredienser:
    2 personer

    Fyll
    1/2 grillkylling
    1/2 paprika
    1/4 purre
    1/2 mango
    1dl kokt pastaskruer
    1 kvist klipt persille
    1/6 isbergsalat
    grillkrydder

    Dressing
    1/2 boks lettrømme
    1 kvist persille
    2ss sitronsaft
    1ts grillkrydder
    1/2ts pepper

    Fremgangsmåte:

    Rør alle ingrediensene til dressingen i en skål og sett kaldt. 
    Rens kyllingen og del kjøttet i passelige små biter, strø over litt grillkrydder. Du kan godt gi kyllingbitene en rask runde på stekepannen om du har tid til dette. Kok pastaskruene som anvist på pakken og skyll i en sil under kaldt vann i ca 10sek før du heller over ca 1ss olje. Rens mangoen og del den i fine biter. Klipp persillen. Del paprika, purre og isbergsalat i fine passelige biter. Fyll så pitabrødene med alle ingrediensene du nå har laget klart og server sammen med skålen med dressing. Lykke til!  
     

  • Publisert: 08.03.2018, 12:46
  • Kategori: Kylling
  • 0 kommentarer
  • Asiatisk kyllingklubber med honning

  • Publisert: 29.06.2017, 15:08
  • Kategori: Kylling
  • Denne marinaden passer til både kyllingvinger, kyllingklubber etc. Til og med svinekjøtt på spyd! Den er godt egnet for både middagsretter, tapas eller rett og slett til sofakosen en lørdags kveld! 

    Oppskriften er til 4 personer.

    Ingredienser:

    1,5kg kyllingklubber
    1dl soyasaus
    1dl hoisinsaus
    0,5dl flytende honning
    4 finhakket hvitløksfedd
    2ss revet ingefær
    sesamfrø eller valmuefrø
    (I denne oppskriften har jeg brukt valmuefrø)

    TIPS. Om du kun har fast honning hjemme, kan du likevel lage denne retten. Legg litt av honningen i en skål og kjør den på noen sekunder i microen til den har fått en passe flytende konsistens. IKKE vannflytende. 

    Fremgangsmåte:

    Bland sammen soyasaus, hoisinsaus, honning, finhakket hvitløk og revet ingefær i en brødpose. Ha oppi kyllingklubbene, knyt posen og rist/vend på posen så marinaden får blandet seg godt med kyllingene og dekket alle. La kyllingen ligge i marinaden i minst 1 time, helst over natten for at smaken skal sette seg skikkelig.

    Legg folie eller bakepapir på et dypt stekebrett og hell ut de marinerte kyllingklubbene sammen med marinadesaften fra posen. Stek i midten i forvarmet ovn på 200grader i ca 30 minutter. Snu klubbene underveis så alle blir jevnt stekt.
    Du kan strø over med sesamfrø eller valmuefrø rett etter du har tatt kyllingklubbene ut av ovnen og de fortsatt ligger på stekebrettet. Server gjerne med ris!




     

  • Publisert: 29.06.2017, 15:08
  • Kategori: Kylling
  • 0 kommentarer
  • Kremet kylling m/ bacon & friske urter

  • Publisert: 19.10.2016, 15:38
  • Kategori: Kylling
  • Dette er en enkel kyllingrett inspirert av boken Lavkarbo Husmannskost til Anna Hallén. En saftig og god kyllingrett som lages på 1-2-3!
    Oppskriften er til 3-4 personer.

    Ingredienser:

    4 kyllingfileter
    8 sjampinjonger
    1 pakke bacon
    5 dl. kremfløte
    2 ss. fersk hakket timian
    2 ss. fersk hakket persille
    salt
    pepper

    Fremgangsmåte:

    Forvarm ovnen på 225grader.
    Skjær opp sjampinjong i skiver og bacon i små biter, og stek dette sammen i en stekepanne til det er gyllent. Hell det over i en kjele og ha i fløten og la det putre i noen minutter. Tilsett frisk timian og persille og smak til med salt og pepper. 
    Legg kyllingfiletene på en ildfast for ukrydret, og hell blandingen over. Stek i midterste rille i forvarmet ovn på 225grader i ca 20min.

    Tips. Jeg serverte dette med hjemmelaget urtesmør i bakte søtpoteter og frisk salat. 





     

  • Publisert: 19.10.2016, 15:38
  • Kategori: Kylling
  • 0 kommentarer
  • Pestofylt kylling surret i bacon med epler og løk

  • Publisert: 12.10.2016, 13:59
  • Kategori: Kylling
  • Lagde dette kjapt til middag senest i går. Min samboer lagde eplekake i helgen og det var et par epler til over som jeg tenkte kunne tas i bruk. Jeg har derfor ikke pinjekjerner på bildene under da dette var en kjapp middagstanke på stedet.

    Dette bruker jeg for 2-3 personer:

    Kylling lårfileter 600g/ 2-4 Kyllingfileter
    1pk bacon 
    2 røde eple, i båter
    1 løk (best med rødløk), i båter 
    1/2 boks pesto
    2ss Pinjekjerner (kan sløyfes)
    Balsamico vineddik (kan sløyfes)
    Salt
    Pepper
    Timian (helst frisk) 
    Smør og olje til steking 
    (jeg bruker margarin & kokosolje)

    Fremgangsmåte:
    Del kyllingfiletene på midten og fyll med pesto. Bruker du lårfileter legger du bare to fileter oppå hverandre med pesto imellom da de er mindre i størrelse. Surr 1-2 skiver bacon rundt det fylte kyllingfiletet og stikk gjerne en tannstikker på hver ende av baconet. 
    Stek kyllingene på middels varme i olje til baconet er gyllent på alle sider. Legg kyllingbitene på en smurt/sprayet ildfast form. 
    Fres løken i ca 1/2-1ts margarin til den er blank og delvis myk. Ha i eplebåtene etter et par minutter og la det surre litt sammen med løken. 
    Legg så løken og eplene oppi den ildfaste formen med kyllingene.
    Dryss pinjekjerner over om du bruker det. Kvern over litt salt og pepper og avslutt med litt fersk eller tørket timian. 
    Vineddik kan man ha over før servering om man vil.

    Legg den ildfaste formen inn i forbarmet ovn på 200grader i ca 13-15min avhengig av størrelse på kyllingene.

    Ps. Jeg liker best å bruke lårfileter da både meg og samboer liker det best. 


    Serverte dette med ris og hjemmesyltet agurk og kål med litt finhakket chilli.
    Lagde også litt bernaisesaus ved siden av.













     

  • Publisert: 12.10.2016, 13:59
  • Kategori: Kylling
  • 0 kommentarer