Hvitvinsdampede Blåskjell

Denne retten er superenkel og tar deg kun 10-15 minutter å lage. Funker også perfekt som forrett til enkelte retter! Oppskriften er til 4 personer. Ingredienser: 2kg blåskjell 2dl hvitvin (jeg bruker riesling) 6 finhakket hvitløksfedd 4 finhakket sjalottløk 6ss olje (oliven?) 2ss hakket...

Asiatisk marinerte kyllingklubber

Denne marinaden passer til både kyllingvinger, kyllingklubber etc. Til og med svinekjøtt på spyd! Den er godt egnet for både middagsretter, tapas eller rett og slett til sofakosen en lørdags kveld!  Oppskriften er til 4 personer. Ingredienser: 1,5kg kyllingklubber 1dl soyasaus 1dl hoi...

Saltbakte poteter

Ps. Det er best å bruke små poteter. I denne oppskriften bruker jeg små amadine-poteter. Disse kan serveres både til gode kjøttmiddager, grillmat eller som tapas! Oppskriften er beregnet til 2 personer. Ingredienser: 300g små poteter 75g grov havsalt (Maldon) 1/2ts timian 5 hvit...

Baconsurret Ytrefilet med saltbakte poteter

Denne retten kan serveres med mye, men jeg serverer som oftest med saltbakte poteter, stekt sjampignon med sjalottløk i margarin og jegersaus med stekesky, oppkuttet kantarell og sjampignon. Også godt med tyttebærsyltetøy som tillegg. Oppskrift på saltbakte poteter finner du HER! Ingredienser,...

Kokostopper

Disse kokostoppene er nesten helt lik de man får kjøpt på butikken, bare mye mye bedre fordi det er hjemmelaget! Og alle vet at hjemmelaget er ALLTID best! Ingredienser:  50g smør 2 egg 1dl sukker 200g kokos Fremgangsmåte: Smelt smøret i en kjele og la det avkjøle.  Pisk sam...

Gigantiske Sjakkruter-kjeks

Disse gigantiske og supergode kjeksene lagde jeg for første gang julen 2016, og tro meg de ble en like stor suksess både hos store og små! Ingredienser: 250g hvetemel 100g melis 180g myk margarin 2ts vaniljesukker 1ss kakao Fremgangsmåte:  Bland samme hvetemel og melis. Smuldre i m...

Hjemmelaget Rabarbrasaft

I går var vi så heldig her i Bergen å få fult sol og sommervær. Enda mer heldig var vi hjemme hos meg hvor det vokser rabarbra i bakhagen som vi kan kutte og ta direkte med oss inn. Denne gangen ble det en supergod og kald rabarbrasaft på en solfylt dag!  Denne oppskri...

Aioli

Denne aiolien faller i smak hos de fleste. Jeg pleier som oftest å lage en god del og ha det i en krukke i kjøleskapet til brødskiven. Jeg pleier også å bruke den som dipp til f.eks pasta og stekt kyllingfilet med brokkoli, topping på pizza eller annet.  Ingredienser: 1 pakke...

Brasiliansk Ris

Denne oppskriften lagde jeg for første gang for noen måneder tilbake, etter å ha smakt den fra min brasilianske veninne Viviane, som også jobber som kokk! Ikke rart risen ble en million ganger bedre!   Ingredienser: 6dl ris Halv middels stor kjele med vann 1/4 løk 2 hvitløksfedd ...

Vietnamesisk marinerte svinekoteletter

Dette er en oppskrift jeg også har fått av min kjære mor. Denne retten pleide min mor å servere da jeg bodde hos henne og ville ha en mer "norsk" middag. Hun kokte faste poteter, brokkoli og lagde bernaisesaus til dette. Enkelt og godt! Her er den typiske "norsk-krydret" koteletten blitt erstat...

Vietnamesiske Vårruller (Mammas oppskrift)

Denne oppskriften gir ca 20-30 vårruller. Jeg bruker som oftest de mellomstore 50pk vårrullpapirene som fåes kjøpt på Global Food.  Ingredienser: 1pk vårrullpapir  2 kyllingkjøttdeig  2-3 store gulrøtter 1 løk 2 egg 1/2-1pk glassnudler 2ss Umami Krydder 1ts salt PS. En hå...

Vietnamesisk stekt ris (Mammas oppskrift)

Dette er en meget enkel og supergod rett som kan både nytes alene, eller med tilbehør som vårruller osv. Oppskriften har jeg lært av min mor, og nå kan du også lære den!  OBS. I denne oppskriften er det brukt et asiatisk krydder som heter Umami Seasoning (bilde under) og fås kjøpt på d...
hits