hits

Middagspai med bogskinke

 • Publisert: 08.03.2018, 13:55
 • Kategori: Pai
 • Ingredienser:
  24-26cm paiform

  Paibunn
  125g margarin
  200g hvetemel
  3ss vann

  Paifyll
  1 liten løk
  1/2 paprika
  1 boks bogskinke
  1 håndfull osteterninger (jeg brukte norvegia)
  1/4 purre
  2ss frisk gressløk, hakket
  2 hvitløksfedd, finhakket
  2 1/2dl melk
  4 egg
  1/2ts pepper
  3 kvern chilli explosion
  1/2ts salt
  1/2ts aromat
  1/2ts basilikum
  margarin til steking

  Fremgangsmåte:

  Smuldre smøret sammen med mel og ha først 2ss vann oppi, kna og se an om det er nødvendig med 1ss til for en fast og glatt deig. Pakk deigen fint inn i plast og legg i kjøleskapet. La den stå og avkjøle fra 30minutter til en time. Forvarm ovnen på 200*C.
  Ta ut deigen fra kjøleskapet og legg den i paiformen. Trykk deigen ut og dekk hele bunnen og kanten på formen. Prikk paibunnen med en gaffel og stek den i midterste rille i stekeovnen i ca 10-15 minutter til deigen såvidt har fått farge. La paibunnen avkjøle litt mens du gjør klart fyllet.

  Rens bogskinken for fett og skjær i små terninger og ha i en skål. Skjær løken i små båter eller tynne halve skiver. Kutt paprika i små biter og purren i skiver. Legg løk, paprika og purre i en egen skål. Bruk hvilken som helst ostetype etter eget ønske og skjær den i små terninger og ha oppi en egen skål. 
  Finhakk hvitløksfedd og gressløk. Visp sammen 4 egg i en litermål/bolle og tilsett salt, pepper, chilliexplosion, aromat, basilikum, hakket hvitløk og gressløk. Ha oppi melken. Rør sammen. 

  Stek bogskinken raskt i litt margarin på høy varme til terningene har fått lit farge og skorpe. Hell tilbake i skålen. Bruk samme panne til å steke løk, paprika og purre til det blir litt blankt. Hell tilbake i skålen. 
  Fordel skinketerningene og grønnsakene utover hele paibunnen. Hell over eggevæsken. Plasser osteterningene rundt omkringer til slutt. Du kan også trykke noen av osteterningene nedi fyllet. 
  Stek paien videre i midterste rille i forvarmet ovn på 200*C i ca 30-35 minutter, eller til paifyllet har stivnet. La hvile i 7-10min. Server kald eller varm! 

 • Publisert: 08.03.2018, 13:55
 • Kategori: Pai
 • 0 kommentarer
 • Blåbærpai

 • Publisert: 08.03.2018, 13:23
 • Kategori: Pai
 • Denne blåbærpaien lagde jeg og svigermor en sensommerdag i fjor etter en vellykket blåbærtur på hytten. Den falt veldig i smak, spesielt med vaniljesaus og andre friske bær ved siden av. Siden har den blitt laget er par ganger til hjemme. Oppskriften under er tilpasset en 22-24cm paiform.

  Ingredienser:

  Bunn
  2 1/2dl hvetemel
  100g smør
  2ss sukker
  1-2ss vann
  ps. beregn litt ekstra deig om du vil rute paioverflaten

  Blåbærfyll
  1/2l blåbær 
  1dl sukker
  1ss potetmel

  Fremgangsmåte:

  Smuldre smøret sammen med mel. Tilsett sukker og vann. Kna godt sammen til en fast og fin deig. Du kan også ha alt i en bakemaskin/hurtgmikser.
  Pakk deigen fint inn i plast og sett den kjølig i ca 20-30 minutter. Forvarm ovnen på 220*C. 
  Pakk ut deigen og legg den i paiformen og trykk den ned, utover og opp på kantene i formen. (Husk å la litt deig være til overs om du vil rute overflaten)

  Bland blåbær, sukker og potetmel i en bolle. Trykk det litt sammen så noen av blåbærene sprekker og safter seg litt. Hell så alt over i paiskallet og jevn det utover. Har du lagt til side litt ekstra deig kan du kjevle det flatt og skjære det opp i flere lange tynne strimler som du deretter legger over paien slik at det blir ruter. 
  Stek paien på nederste rille i stekeovnen på 220*C i ca 30 minutter, eller til paideigen har begynt å få en fin farge. 
  La paien få avkjøle seg litt slik at den får satt seg før servering. Server gjerne med vaniljesaus!
   

  Ps. På bildet under brukte vi en kakeform på 24cm og justerte litt på deigmassen.

 • Publisert: 08.03.2018, 13:23
 • Kategori: Pai
 • 2 kommentarer
 • Plommepai

 • Publisert: 12.10.2016, 14:33
 • Kategori: Pai
 • Plommesesongen er snart over, men om du har noen plommer kan du alltids lage denne enkle paien som jeg pleier å lage med plommene fra min mors hage. Serverer paien med deilig Piano vaniljesaus. Pisket krem er også et alternativ.

  Dette bruker jeg for en normal paiform: 

  Bunn
  100g vanilje kesam
  60g myk margarin
  2,5dl hvetemel
  1dl melis

  Fyll
  1-1/2L plommer u stein delt i 2 (m/u skall)
  2 egg
  2dl matfløte 
  1,5dl sukker
  2ts vaniljesukker

  Fremgangsmåte: 
  Smuldre opp margarin med mel og bland deretter i melis og kesam. Kna alt sammen til en fin og smidig deig. Kjevle deigen som en rund pizza og kle den over en paiform. Bruk en gaffel og prikk deigen før du legger den inn i en forvarmet ovn på 200grader og forsteker den i ca 10min. Ta den ut og avkjøl. 

  Legg plommene tett i tett ved siden av hverandre over hele paibunnen og dryss litt sukker over. Pisk deretter sammen resten av ingrediensene og hell det over plommene. Legg paien inn i ovnen igjen og stek den ferdig på 180grader i ca 45min.

   


   
   
   

   

   

 • Publisert: 12.10.2016, 14:33
 • Kategori: Pai
 • 0 kommentarer