hits

Kjøttdeig Gulasj

 • Publisert: 19.10.2016, 12:25
 • Kategori: Supper & Gryteretter
 • Denne gryteretten lagde jeg senest i går. Det er en type "suppe" gryterett som kan minnes om den Ungarske retten Gulasj. Vanligvis ville jeg brukt oksekjøtt, men tiden var knapp, og jeg gjorde derfor en liten enklere vri og brukte kjøttdeig av storfe. 

  Dette trenger du til 3-4 personer:

  500g poteter / 4-5 store poteter
  300g gulrøtter / 5 gulrøtter
  400g hakkede tomater
  1-2 paprika
  1 løk
  400g kjøttdeig av storfe
  8dl vann + 1 hønsebuljong
  2ts karve
  (3-4ts spisskummen om du ikke har karve)
  1-2 laurbærblader
  1ss paprikapulver
  1/4 purreløk (kan sløyfes)
  Maldonsalt (saltflak)
  Pepper
  Olje

  Fremgangsmåte:

  Kok opp 8dl vann med hønsebuljongen. 
  Skrell løken, gulrøttene og potetene. Fjern kjernen på paprikaen. Hakk løken, skjær gulrøttene i passelige tykke skiver og resten av grønnsakene i terninger.
  Ha kjøttdeig og løk i en kjele med litt olje og stek det i 2-3min før du legger resten av grønnsakene oppi og steker videre i 5min. 
  Tilsett deretter buljongvannet, de hakkede tomatene, karve, laurbærblader, paprikapulver, litt pepper og 2-3 klyper maldonsalt. 
  Rør alt godt sammen og la det koke på middels varme i 20-30 min til grønnsakene er myke, nesten litt mør. Smak til med salt og pepper.

  Om du har valgt å ha med purreløk kan du hakke denne opp i små biter når gryten koker. Ha den hakkede purreløken i en liten skål og strø litt over på toppen av gryten før servering og la resten stå på bordet til egen forsyning. Du kan også ha den oppi gryten de 5-10min før servering om du liker det. 

  Tips. Server gjerne med en klatt rømme oppå. Jeg serverte dette med flatbrød og nystekte minibaguetter med smør og litt valgfritt krydder.
  (basilikum, hvitløkspulver, persille, sort pepper og tomatpulver) 
   

 • Publisert: 19.10.2016, 12:25
 • Kategori: Supper & Gryteretter
 • 0 kommentarer