hits

Risotto med comte ost

  • Publisert: 08.03.2018, 15:23
  • Kategori: Tilbehør
  • Ingredienser:

    1klatt smør
    1 hakket sjalottløk
    3 hakket hvitløksfedd
    1 utblandet hønsebuljong
    1 kopp ris
    Valgfritt krydder
    Comte ost, raspet

    Fremgangsmåte:

    Fres hakket sjalottløk og hvitløk i en kjele med smøret. Ha oppi risen. Fres videre til risen blir blank. Ha oppi utblandet hønskebuljong og valgfritt krydder. 
    Rasp litt ost over og bland godt til risen er kokt og risottoen ferdig. Server alene eller med annet tilbehør på et fat med litt revet ost på toppen igjen.

     

    BILDE KOMMER.

  • Publisert: 08.03.2018, 15:23
  • Kategori: Tilbehør
  • 0 kommentarer
  • Syltet Løk på Krukke

  • Publisert: 06.07.2017, 13:30
  • Kategori: Tilbehør
  • Syltet løk er superenkelt og lage, tar få minutter og passer like perfekt til brødskiven som til en deilig middagsrett! Det går rett og slett til det meste!

    Ingredienser:

    1-2 Rødløk/Hvitløk
    2dl vann
    2dl eddik
    1dl sukker
    2ts salt

    Fremgangsmåte:

    Skjær løken i to og skjær i tynne skiver. Bland alle ingredienser sammen i en litermåler og rør godt til sukkeret og saltet er smeltet sammen i laken.
    Alt oppi en glasskrukke og la det stå i noen timer i kjøleskapet eller over natten og lengre.

  • Publisert: 06.07.2017, 13:30
  • Kategori: Tilbehør
  • 0 kommentarer
  • Saltbakte poteter

  • Publisert: 29.06.2017, 03:01
  • Kategori: Tilbehør
  • Ps. Det er best å bruke små poteter. I denne oppskriften bruker jeg små amadine-poteter. Disse kan serveres både til gode kjøttmiddager, grillmat eller som tapas!

    Oppskriften er beregnet til 2 personer.

    Ingredienser:

    300g små poteter
    75g grov havsalt (Maldon)
    1/2ts timian
    5 hvitløksfedd
    Olivenolje

    Fremgangsmåte: 

    Sett ovnen på 200grader.
    Vask potetene godt og legg dem over i en ildfast form. Velg helst ut like store poteter. Finhakk hvitløksfedd. Hell forsiktig med olje over potene så det dekker toppen på alle. Strø så over med havsalt på alle. Strø over med timian. Bak i midten av ovnen på 200g i ca 30-45 minutter. Rør i potetene 1-2 ganger underveis. Skjær over en med en kniv om du vil sjekke om de er ferdig, møre og fine. Server!




     

  • Publisert: 29.06.2017, 03:01
  • Kategori: Tilbehør
  • 0 kommentarer
  • Aioli

  • Publisert: 29.06.2017, 01:09
  • Kategori: Tilbehør
  • Denne aiolien faller i smak hos de fleste. Jeg pleier som oftest å lage en god del og ha det i en krukke i kjøleskapet til brødskiven. Jeg pleier også å bruke den som dipp til f.eks pasta og stekt kyllingfilet med brokkoli, topping på pizza eller annet. 

    Ingredienser:

    1 pakke/pose ekte majones
    1 boks rømme
    8-10 hvitløksfedd
    1 eggeplomme
    litt salt og pepper

    Jeg liker også å ha i et par dråper sitronsaft for mer smak, men dette er ikke høyest nødvendig. 
     

    Fremgangsmåte:

    TIPS. Fjern gjerne stilkene som ligger i midten fra hvitløksfeddene. (Bilde under)
    Dette kan du gjøre hver gang du vil bruke hvitløk i maten, men er redd for å få hvitløksånde! 

    Finhakk hvitløksfedd. Bland alt sammen i en liten bolle/skål. Sett i kjøleskapet i 30-45minutter. Den smaker best om den står over natten i kjøleskapet. 
    Hvis du liker majonessmaken godt, kan du godt smake deg frem ved å tilsette 1/4 pose til med majones! Ellers kan du smake deg frem med mer salt!

    PS. Under på et  av bildene kan du se hva jeg en gang serverte det med. Jeg hadde toppet aioli-skålen med hakket persille!





     

     

  • Publisert: 29.06.2017, 01:09
  • Kategori: Tilbehør
  • 0 kommentarer
  • Brasiliansk Ris

  • Publisert: 29.06.2017, 00:52
  • Kategori: Tilbehør
  • Denne oppskriften lagde jeg for første gang for noen måneder tilbake, etter å ha smakt den fra min brasilianske veninne Viviane, som også jobber som kokk! Ikke rart risen ble en million ganger bedre!
     

    Ingredienser:

    6dl ris
    Halv middels stor kjele med vann
    1/4 løk
    2 hvitløksfedd
    1 1/2ss aromat
    1ts (toppet) salt
    2 gulrøtter, raspet
    2 laurbærblader
    Olje til steking

     

    Fremgangsmåte:

    Kok opp vannet i den middels store kjelen. 
    Finhakk løk og hvitløk. Rasp gulrøttene. Fres løk, hvitløk og gulrøtter på høy varme i god mengde olje til det blir gyllent og mykt i en annen middels stor kjele.
    Ha i den ukokte risen og bland sammen med krydder. Ha i laurbærblader. Fres til alt begynner å sette seg litt fast. 
    Hell så over det kokende vannet fra den andre kjelen og kok opp underveis. Rør litt så all risen rundt om i kjelen ligger under vann. Ha lokk over og skru ned varmen på lav varme. La det stå i ca 15-20minutter. Bland godt og server! 

     

  • Publisert: 29.06.2017, 00:52
  • Kategori: Tilbehør
  • 0 kommentarer
  • Søtpotetpure

  • Publisert: 12.10.2016, 17:20
  • Kategori: Tilbehør
  • Denne her slår aldri feil til biff eller andre kjøttretter. Den har lenge vært en favoritt blant alle jeg har servert den til. Både enkel og rask å lage med noen få småknep og tips. Søtpotetpure minnes veldig om kålrabistappe da det nesten lages på samme måte, men har en litt søtere smak pga søtpoteten.

    Dette trenger du til 2-3 personer

    4 store søtpoteter i ca samme str
    1/2-1dl kremfløte (avhengig av str på potetene)
    ca 1-2ss mykt smør (avhengig av str på potetene)
    salt
    pepper

    Tips & Knep: 
    For å få en myk og fin søtpotet raskt uten å koke den timesvis kan du så enkelt som å finne frem en gaffel og stikke hull jevnt over hele søtpoteten. Etter å ha gjort dette på alle potetene som skal tas i bruk, legger du dem på langs ved siden av hverandre på et fat og legger det i microen. La de varmes opp i microen på normal varme i ca 8min før du tar de ut og snur de. Så skal de inn igjen i 8min til. Tiden kommer an på hvor stor søtpoteten er, men man merker når den er myk nok. 


    Fremgangsmåte: 

    Bruker du min metode på å koke søtpotetene kan du skjære dem i to når de er tatt ut av microen og fått kjølt seg litt ned. Bruk en spiseskje og grav ut alt innholdet i en bolle og mos det litt mer med en potetmoser eller gaffel om du ikke har en moser. Hell så i fløten og tilsett deretter smøret og rør godt til du har fått en fin pure/stappe. Ta gjerne litt og litt i om gangen så du ikke plutselig har en pure som er helt løs suppeaktig. Smak til med salt og pepper. 


    Servert med oksestek, gulrøtter og rødvinssaus. Nye bilder kommer etterhvert.

     

  • Publisert: 12.10.2016, 17:20
  • Kategori: Tilbehør
  • 0 kommentarer